10 Ocak 2013 Perşembe

Yeni Ray Allen: Ben McLemore

Bu sene drafta girecek oyuncuları tanıtmaya devam ediyorum. İlk olarak Nerlens Noel'i tanıtmıştım. Okumak isteyenler, Tık! Şimdi ise sırada bir diğer favori oyuncum, Amerkalıların "The New Ray Allen" dedikleri Ben Mclemore var. Yazıyı normalde yazmayacaktım üşengeçlikten ama bu sabah ki performansını görünce kıyamadım kendisine. Okuyorsan ses et len ehehe.


1992 doğumlu McLemore NCAA'de şutör gard mevkisinde oynuyor. Yaklaşık 1.96 boyunda ki oyuncu tam anlamıyla "Kadife Bilek." Atletizmi fena olmayan oyuncunun görünürde ki en büyük dez avantajı top hakimiyeti ve defansı. Ki onlar da orta-iyi seviyesi arasında ve gelişmeye müsait. Şu sıralar oynadığı oyunla Mocklarda ilk sıraya kadar tırmandı ve Cody Zeller'ı aşağıya attı. 

Şu ana kadar ki oynadığı 13 maçta 29.9 dakika da 15.6 sayı, 5.5 ribaunt ortalamalarıyla oynuyor. %49 ile iki sayı, %40 ile de üç sayı yüzdesi var. Serbest atışlarda ise %89. Onun hakkında bugün daha uyanır uyanmaz yazmamın sebebi ise yukarıda bahsettiğim gibi bugün ki istatistikleri. Iowa State karşısında McLemore 10/12 FG ile 33 sayı buldu. Asıl önemlisi ise 6/6 üçlükle oynaması ki bunların biri maçı uzatmaya götüren, son saniyede gelen üçlük. Uzatmada da takımının kazanmasında büyük payı var.



Onu sadece bir şutör olmaktan çıkaran ise atletizmi. Tek başına top sürerek sahayı rahatça koşabiliyor. Ve açık alan yakalamışsa posterlik smaç vuruyor. Dribling kabiliyeti de üst seviyede. Pota altına rahatça girebiliyor ve müdahale bile alsa topu elinden güçlü bir şekilde çıkartabiliyor. Emm... He hatırladım, defansif açıdan gelişmeli dedik. Savunmasında olan sıkıntıyı atletizmi ve kanat genişliğiyle kapatabiliyor. Pas kabiliyeti... Muhtemelen en sıkıntılı konu burası. Bazen gerçekten çok aşırı bencil olabiliyor. -Hayır, Kobe kadar değil ehehe.- NBA'de daha sıkı savunmalarla karşılaşacağı için pas oyununu biraz daha geliştirmeli.

Tamam pas en sıkıntılı değilmiş. Konsantre olmayı unuttuk ya. Eleman halbuki savunmaya tam konsantre olamıyor. Bazen sırf top çalma uğruna adamını rahatlıkla kaçırabiliyor. Sert baskı kuramıyor rakip oyuncu karşısında. 

Sonuça geldik; sonuç olarak elimizde çok iyi bir şutör olabilecek, bencilliğini de atabilirse takım oyununa büyük katkı sağlayacak bir oyuncu var. Tabi atletizmi de cabası. NBA için savunmaya konsantre olmayı ve alan kapatmayı biraz daha öğrenmesi lazım. Velhasıl kelam bu potansiyelle iyi yerlere gelebilir. Çalışarak tabi.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder